B. Kamphuis, Keurslager

Bio kalkoen

Pluimvee van "Elie Freslon" wordt geproduceerd in de Vendee, de welbekende streek in Zuid-West Frankrijk die vanuit oude tradities bekend staat en beroemd is om zijn gespecialiseerde pluimveehouderij. Met vrije uitloop zoals vroeger en kleinschalig van opzet, krijgen de dieren alleen 100% gegarandeerd plantaardig voedsel en volledig gebaseerd op Biologische granen, biologische eiwitten en overige natuurlijke producten, zoals bijvoorbeeld zeealgen.

De producten
De producten van Freslon krijgen het ECOCERT-certificaat mee. Bijvoorbeeld de hele kippen krijgen een oorsprongsstempel opgeplakt en bevat de naam van de kweker samen met het precieze adres van het bedrijf waar het dier is opgegroeid. Daarnaast wordt ook elke kippenvleugel apart geïdentificeerd en van een metalen ring voorzien met de gegevens van de kweker waar het dier is opgegroeid.

Opgegroeid in de buitenlucht

De biologische kalkoenen zijn uitsluitend opgegroeid in de buitenlucht van de Vendee en alleen in kleine groepen met ruime huisvesting. Ze worden minimaal 120 dagen oud. Ze worden uitsluitend gevoed met 100% organische landbouwgewassen die gegarandeerd niet genetisch gemanipuleerd en gemodificeerd (non-GMO) zijn. Elke vorm van synthetische aminozuren in en/of chemische behandelingen van het voer is verboden. Alleen producten die ook worden gebruikt in de aromatherapie, homeopathie en de kruidengeneeskunde worden gebruikt en of toegevoegd. Inspectie en certificering hiervan vindt plaats onder het nummer ECOCERT 32600 L'Isle Jourdain.

De gespecialiseerde biologische kwekers nemen dus actief deel aan de bescherming van het milieu en het welzijn van hun dieren. Daar staat de Franse gevogeltebranche vanuit de traditie ook om bekend. Op deze wijze geven zij de consument een combinatie van een zeer hoge kwaliteit en smaak gevogelte en tevens een ruime variëteit voor de keuken.

B. Kamphuis, Keurslager

Kampweg 38
3941HJ Doorn
0343412253
0343477722

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten