B. Kamphuis, Keurslager

Waarom Beter Leven kenmerk met drie sterren

Het Franse keurmerk Label Rouge heeft van de Dierenbescherming het maximaal aantal sterren gekregen van het Beter Leven kenmerk. Het kenmerk geeft aan dat er een duidelijke verbetering is van het dierenwelzijn ten op zich te van het reguliere segment. Het houden van de dieren vindt plaats op kleinschalige veehouderijen, waar de dieren de beschikking hebben over vrije uitloop. Dit unieke fenomeen respecteert zowel het dierenwelzijn als het milieu.

Kip zonder antibiotica

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit vergeleken met die van standaardkippen en -eieren. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu. Bovendien bevat Label Rouge kip geen antibiotica.

De controles op voedingsmiddelen
Diervriendelijke productiemethoden en de zorg voor het milieu, allen elementen die vooral de laatste jaren erg op de voorgrond zijn getreden, gelden in Frankrijk al sinds de 60er jaren voor het concept Label Rouge.

Label Rouge is meer dan bovengenoemde elementen
Deze unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de productiedieren en de systematische controles, bieden de consument niet alleen zekerheid, maar ook de garantie voor een uitgelezen culinaire kwaliteit van het eindproduct.

De Label Rouge garantie

Label Rouge is het enige officiële waarmerk waarmee de superieure kwaliteit wordt aangetoond ten opzichte van de kwaliteit van gangbare producten van dezelfde aard. Het Label Rouge is op zichzelf geen merk, maar een officieel keurmerk van superieure kwaliteit dat als aanvulling dient op de collectieve merken van producten.

De unieke kenmerken van het Label Rouge pluimvee
Het Label Rouge pluimvee wordt gehouden volgens een houderijsysteem met vrije uitloop, met inachtneming van de voorschriften van het Label Rouge keurmerk die officieel zijn gehomologeerd door de Franse overheid. Deze productiemethode staat garant voor het welzijn van de dieren en eerbied voor het milieu en tevens voor een superieure kwaliteit en smaak van het Label Rouge pluimveevlees.

Respect voor dier en milieu

Het Label Rouge pluimvee leeft de hele dag in open lucht of met vrije uitloop. Het pluimvee wordt gehouden in kleinschalige pluimveehouderijen die perfect geïntegreerd zijn in het landschap, waar het pluimvee midden in open grasvelden of bossen vertoeft en gevoed wordt met granen die heel vaak lokaal geoogst worden. Op een heel natuurlijke manier is de filosofie van het Label Rouge helemaal geënt op de waarden van duurzame ontwikkeling.

Een uitzonderlijke smaak
Door hun afkomst, voeding en de houderij in open lucht, smaakt het Label Rouge pluimvee veel beter dan standaard pluimvee. Omdat ze afstammen van rustieke rassen die geselecteerd worden voor hun tragere groei, heeft het pluimvee een duidelijk langere afmestperiode dan standaard pluimvee, wat een steviger en smaakvoller vlees oplevert. De smaakkwaliteit wordt systematisch in blindproeverijen getest door deskundigen.

B. Kamphuis, Keurslager

Kampweg 38
3941HJ Doorn
0343412253
0343477722

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten