B. Kamphuis, Keurslager

Wildspecialiteiten

Wij werken zoveel mogelijk met wild uit Nederland het overige wild komt uit oostelijk en Engeland. Topkwaliteit en altijd vers en zo min mogelijk diepvries.

Wildtraiteur

Uit onze keuken komen ook veel wildgerechten kant en klaar. Zoals:

  • hazenpeper
  • wildzijn peper
  • houtduif in paddenstoelen saus
  • konijnen bouten in krieksaus met pruimen
  • goulash van gems.
  • gekonfijte eendenbouten
  • gekonfijte ganzen bouten
  • kwartels in druivensaus.
  • herten sukade met jager saus
  • appeltjes met veenbessen
  • stoofperen de echte!

Edelhert/Damhert

Zowel edelherten als damherten betrekken wij uit Nederland (kroon domeinen Apeldoorn) Het Edelhert geeft mild smakend (als rundvlees met een wildsmaak) vlees, dat bijna iedereen graag lust. Zeer goed wild om aan te raden aan gasten die nog nooit wild gegeten hebben. Damhert is veel geitachtiger van smaak en wordt door wildliefhebbers zeer geapprecieerd.

Wij verkopen hiervan:

  • biefstuk
  • rugfilet
  • ribstuk
  • bout delen
  • worstjes
  • stoofrollades
  • stoofvlees

Wild zwijn

Ons wildzwijn is afkomstig van de Veluwe, de jachttijd is van juli tot eind februari. Wij werken voor onze slagerij met vrouwelijke dieren tot ca. 60 kg en overlopers.
Dit betekend dat u alleen vlees krijgt met een fijne wildsmaak die niet afvlakt of te sterk is.

Wij verkopen hiervan:

  • oesters
  • rug filet
  • stoofvlees
  • haasjes
  • ribstuk

Reepjesfestival

De reen die wij verwerken komen uit Nederland. Er is nagenoeg het hele jaar aanvoer van verse reen. Onze reen rijpen minimal 7 dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige zoete smaak wordt ree door bijna iedereen zeer gewaardeerd.

Wij verkopen hiervan:

  • reerug
  • reerugfilet
  • reebout
  • ree stoofvlees
  • biefstukjes

Gems

De Gemzen betrekken wij uit Oostenrijk en laten die ook 12 dagen in de huid rijpen. Gems heeft een geitachtige zoete wildsmaak. Vooral Goulashvlees van Gems is voor de liefhebbers een ware traktatie.

Wij verkopen daarvan:

  • Gemsrug en filet
  • gemsbout
  • biefstukjes
  • stoofvlees

Grijze Patrijs en rode Patrijs

Onze grijze patrijzen komen uit Oostenrijk waar ze echt in het wild voorkomen. De jonge grijze patrijs is een ware delicatesse die uw meest verwende gast zal doen watertanden. De rode patrijs is afkomstig uit Engeland en heeft een iets grovere structuur en heeft een wat mildere wildsmaak dan de grijze.

Houtduif

Onze houtduiven, ook wel wilde duif of bosduif genoemd komen uit Nederland. Ze mogen het hele jaar geschoten worden behalve in de wettelijke schoontijd (broed seizoen) het grootste aanbond is echter in de herfst.

Wilde Eend

Onze wilde eenden zijn afkomstig uit Nederland. De eendenjacht vangt aan op 15 augustus en stopt eind januari.

Fazant

Onze fazanten komen voornamelijk uit Texel en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. De fazanten worden 12 dagen gerijpt in de veren voordat ze verwerkt worden. Door o.a. rijping hebben onze fazanten een zeer fijne wildsmaak.

Haas

De door ons verwerkte hazen komen uit Nederland. Verse Hollandse haas id verkrijgbaar van eind oktober tot eind januari.

Wij verkopen daarvan:

  • hele haas
  • hazenrug en filet
  • hazen bouten
  • hazen poulet

Konijn

Wij verkopen wild Duin konijn uit Nederland en tam konijn. Vele vinden de typische wildsmaak van duinkonijn erg lekker.

Wij verkopen daarvan:

  • Bouten
  • rugfilet
  • stoofvlees

Naast dit wild assortiment is er nog genoeg buitenlands wild te verkrijgen dus heeft u vragen over wild bel dan gerust etc etc.

Naast vers wild kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Verse paddenstoelen
  • Diverse soorten Wild fond uit eigen keuken
  • Wildpaté en terrines uit eigen keuken
  • Herten roerbakschote
  • Gerookte ganzenborstfilet

Zoekt u een Lekker recept?

B. Kamphuis, Keurslager

Kampweg 38
3941HJ Doorn
0343412253
0343477722

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten